Tekenen & schilderen voor kinderen

 
 


 
Kinderkunstklas
Dat tekenen, schilderen, plakken en knippen leuk is om te doen hoeven we je natuurlijk niet te vertellen.  Fijn met kleurpotloden, viltstiften of misschien wel met verf  je uitleven op papier. Lekker krassen, spatten met verf , plakken of misschien wel een hele mooie tekening maken.
 
Als je dat leuk vindt is de kinderkunstklas echt iets voor jou.  In de kinderkunstklas kun je ,onder begeleiding van professionele kunstenaars, je helemaal uitleven in een echt kunstenaarsatelier. In het atelier kun je op een leuke speelse manier  kennismaken met verschillende materialen zoals bijvoorbeeld olieverf, inkt, acrylverf en grafiet.
Behalve tekenen en schilderen kun je er ook kennismaken met etsen, linosnede, of mooie collages maken.
 
 
Natuurlijk leren we je ook allemaal trucjes en technieken om nog mooier te kunnen tekenen of schilderen.
Wat dacht je van bijvoorbeeld om een schilderij te leren maken zoals de beroemde Nederlandse kunstenaar Vincent van Gogh dit deed, of om te ontdekken hoe je de leukste stripfiguurtjes kan leren tekenen. Maar je kunt  ook je eigen fantasie gebruiken en misschien wel een prachtig schilderij maken om cadeau te geven aan iemand, of gewoon lekker voor jezelf.
`Kraaien in korenveld`                   Vincent van Gogh                                                                                
   `Zonnebloemen`           Vincent van Gogh
  
 Anders dan de naam KINDERKUNSTKLAS  doet vermoeden is het zeker geen `schoolse` klas. Maar gewoon een leuke, gezellige en leerzame kunstmiddag waar ,onder het genot van een kopje thee en een koekje, de mooiste kunstwerkjes worden gemaakt.
  

Wat is kunst?

Met regelmaat vertellen we je iets over een (bekende) kunstenaar zoals Rembrandt, Karel Appel, Vincent van Gogh of Picasso. Waarom sneed Vincent van Gogh een stuk van zijn oor af?. Is het werk van Karel Appel geklodder?. Had men vroeger ook schilderijen?. Tekenden kinderen vroeger ook?. Zomaar een paar vragen waar we op zoek gaan naar het antwoord. Door zelf te proberen het werk van deze kunstenaars na te maken kom je er achter dat dit soms niet zo makkelijk is.

Op de afbeelding hiernaast zie je een voorbeeld hoe wordt geprobeerd het werk van CHRISTO, een kunstenaar die beroemd is geworden door diverse (grote) gebouwen en objecten in te pakken, na te doen.
Heel leuk om te doen maar dat valt nog niet mee.

Naast het tekenen en schilderen  maak je dus ook nog op een leuke manier kennis met kunstgeschiedenis. Een museum is voor jou nooit meer saai.
 
 
Atelier

Het atelier is een professionele kunstwerkplaats  met  werktafels, schildersezels, kleidraaitafels, waterspoelbakken,enz. Omdat we vinden dat je fijn en ontspannen met verf aan de slag moet kunnen vinden wij een kloddertje verf op de tafel of vloer helemaal niet erg. Het atelier is zowel met de fiets als met het openbaar vervoer makkelijk te bereiken. Kaart / Route
 
 
Kosten / bijdrage
 
Je mag bij ons altijd een paar weken kosteloos proberen of de kinderkunstklas iets voor jou is.
Als je graag mee wilt doen kun je je aanmelden.

Informatie over deelname en de kosten vind je op de pagina`s Informatie en.bijdragen.         
 
 
Vragen

Heeft u nog vragen neem dan, geheel vrijblijvend, contact met ons op of kom gezellig langs in het atelier.
De koffie staat voor u klaar.
 
 
Zoekt u wellicht  informatie over kinderfeestjes, activiteiten voor in de klas, schoolmusicaldecors of (kinder) workshops kijkt u dan eens bij deze mogelijkheden.
 
Kijkt u voor een goede indruk van de activiteiten van onze stichting in ons