Spetters
 
 
 
Sociale kunstwerkplaats
Voor volwassenen en kinderen met een verstandelijke, psychische -en/of  lichamelijke beperking.
 
 
De kunstwerkplaats is een plek waar iedereen met een verstandelijke, psychische -en/of lichamelijke beperking zich op alle manieren met kunst kunnen bezighouden.
Gewoon in hun eigen tempo met hun eigen mogelijkheden en met volop ruimte voor eigen ontwikkeling.  

 

 

 
 
Het doel van de kunstwerkplaats is zowel om aan  mensen met een beperking, die op een ontspannen wijze,  door middel van kunst een volwaardige en zinvolle activiteit te bieden  als wel een plek waar ze hun hobby ten volle kunnen beleven en desgewenst kunnen uitbreiden.
 
Wat kun je allemaal in de kunstwerkplaats doen?
 
Creatief                                                                                                                                 Opleiding
                                                                                                                                                                  

Als je niet de behoefte hebt om echt iets te leren maar gewoon met anderen ontspannen een beetje wilt schilderen, tekenen, kleien, of wat dan ook, is dat geen enkel probleem. Gewoon lekker met een kopje koffie, thee, een beetje kletsen en een leuke tijd hebben. En wil je af en toe toch een beetje hulp? Gewoon vragen.

 
 
 

 

 

Workshops
 
De werkplaats biedt aan (externe) dagbestedingsgroepen de mogelijkheid om kunstzinnige workshops te volgen. Onder professionele begeleiding kunnen (groepen) mensen met een beperking zich in een `echt` atelier naar hartenlust uitleven met verf en kwast en tegelijkertijd een mooi kunstwerk maken.  Een kloddertje verf op de grond maakt in de werkplaats niet uit.
 
 
 

 

Excursies
 
Om een bredere kennis te verkrijgen van de (huidige) kunst/culturele activiteiten, en gewoon omdat het leuk is, bezoeken de deelnemers musea en tentoonstellingen en volgen actieve externe workshops. Dit is helaas afhankelijk van de beschikbare middelen.
 

 
                   
 

Het is in de werkplaats mogelijk om je verder te ontwikkelen in één of meerdere disciplines zoals tekenen, schilderen of werken met klei, hout of steen. Je bepaalt zelf in hoever je dit wilt doen, in je eigen tempo en met je eigen mogelijkheden. Natuurlijk allemaal op een ontspannen en niet schoolse manier.
 

 

 

Kunst in opdracht

Werken en leren in het atelier en tegelijkertijd, onder professionele begeleiding, diverse kunstzinnige werkzaamheden uitvoeren in opdracht van cliënten. De werkzaamheden kunnen variëren van het ontwerpen en maken van schilderijen tot het beschilderen van buitenmuren..  
 
Deelname aan deze opdrachten is niet verplicht
 

 

 

Presentaties

Elk jaar is er de traditionele nieuwjaar expositie in het gemeentehuis van Hellevoetsluis. De gemeente verzorgt hiervoor een professionele presentatie met een officiële opening. Op deze drukbezochte exposities kun je, als je dat leuk vindt, aan een breed publiek je werk laten zien.
Daarnaast zijn er diverse andere (landelijke) exposities, evenementen en kunstmarkten waar de groep met regelmaat aan deelneemt..
 

 

 

 Voor meer foto`s klikt u op  bovenstaande plaatjes.
___________________________________________________________________________________________________________________________________
 

___________________________________________________________________________________________________________________________________
  
Informatie over deelname aan de activiteiten.
Als stichting met een ideële basis als grondslag willen wij graag benadrukken dat gebrek aan middelen geen bezwaar mag zijn om mee te doen aan de kunstactiviteiten.
Klik hier voor meer informatie of neem vrijblijvend contact met ons op.