30 april 2019
 
Ouderen uit Hellevoetsluis naar Rijksmuseum Amsterdam
 
 
   

 
Veel ouderen komen om diverse redenen niet vaak de deur meer uit en gaan vaak zeker niet naar een bestemming waar het heel druk, duur en verwarrend kan zijn  ook de fysieke en financiële omstandigheden spelen hier vaak parten in. Zo ook ouderen uit Hellevoetsluis. Het Rijksmuseum in Amsterdam staat bij veel ouderen nog op het `to do`lijstje` maar door de eerder genoemde omstandigheden komt het er vaak niet (meer) van. Afgelopen dinsdag (21 mei) kwam echter voor veel ouderen uit Hellevoetsluis een lang gekoesterde wens uit. Een groep ouderen uit Hellevoetsluis is die dag met een luxe touringcar vertrokken naar het Rijksmuseum in Amsterdam waar met koffie en gebak op ze werd gewacht. Na genoten te hebben van de koffie werden de mensen als VIP`s onthaald door de `manager toegankelijkheid` van het Rijksmuseum en de twee fantastische gidsen.
Na ruim een uur de beroemde kunstschatten van het Rijksmuseum te hebben bewonderd was het natuurlijk tijd voor een heerlijke lunch bij de pannenkoekenboerderij `De Hooiberg`in Oude Ade. Na een heerlijke maaltijd, met natuurlijk een lekker wijntje en/of borreltje was het helaas al weer tijd om naar Hellevoetsluis terug te keren. Het was een fantastische dag zowel voor de ouderen als de begeleiders Wesley, Nicolette, Eva en Chantal die we hierbij gelijk heel hartelijk willen bedanken.
Het reisje is georganiseerd en geheel belangeloos aangeboden door stichting Dogma en de kunstenaar Johan van Konijnenburg. Deze laatste ontving uit handen van het management toegankelijkheid van het Rijksmuseum een prachtig voorleesboek over Rembrandt met inscriptie ( Met de woorden, en de tekst, `Johan, je bent een geweldige ambassadeur van Rijksmuseum`) als dank voor zijn jarenlange belangeloze inzet voor het Rijksmuseum in het bijzonder en stimulering kunst en cultuur in het algemeen.
 

Foto impressie uitstapje Rijksmuseum Amsterdam