Nieuwjaarsexpositie 2022

In het gemeentehuis van Hellevoetsluis is vanaf eindelijk weer de traditionele Nieuwjaarsexpositie te bewonderen met kunstwerken van de mensen met een verstandelijk gehandicapte kunstgroep

Spetters 
 

VIDEO van de opening  van de expositie op 16 maart 2022 

 
De laatste  Nieuwjaarsexpositie was in januari 2020.
De Nieuwjaarsexpositie zijn voor ons en de Spetters heel belangrijk en voor velen ook een hoogtepunt.
De teleurstelling door het niet doorgaan van de Nieuwjaarsexpositie 2021 was dan ook zeer groot.
Voor velen Spetters was het niet te begrijpen of uit te leggen.
Door middel van nog meer een huiselijke ontspannen sfeer te creëren in het atelier en de coronaproblematiek zoveel mogelijk buiten de deur te houden in het atelier hebben we geprobeerd een rustpunt te zijn waar iedereen  zich kon ontspannen en zich thuis kon voelen.
Extra lunches met elkaar, koffie, thee en lekkere hapjes, spelletjes en natuurlijk ook het schilderen. Ook naast de activiteiten in het atelier hebben we extra hulp geboden met boodschappen en verdere ondersteuning. 
Samen met onze enthousiaste vrijwilligers hebben we alles uit de kast gehaald wat mogelijk was om de laatste twee jaar zo aangenaam en ontspannen mogelijk te maken, een rustpunt in warrige en moeilijke tijden, voor niet alleen deze mensen met een beperking maar ook met name voor onze jongeren uit de jeugdkunstgroepen.
 

 Nieuwjaarsexpositie 2022
 
Er is keihard gewerkt in het atelier door de Spetters voor deze 23e Nieuwjaarsexpositie.
Er is niet alleen met veel plezier gewerkt aan deze expositie maar ook aan leuke opdrachten zoals bijvoorbeeld voor stichting Push. De jaarlijkse opdrachten van deze stichting voor de bekende `zonnetjes` en `de aanmoedigingsprijzen` zijn altijd ontzettend leuk om te doen voor de Spetters.
Door het niet doorgaan van de Nieuwjaarsexpositie 2021 waren er nu meer kunstwerken dan ooit om een selectie te kunnen maken voor deze expositie in 2022.
Er moest nu een keuze gemaakt worden uit maar liefst d 140 kunstwerken.
 
Op deze expositie is hiervan een selectie te zien van meer dan 60 prachtige kleurrijke kunstwerken.

Afbeelding invoegen
 
 
 Niveau en stijl kunstwerken

Er is dit jaar geen thema of `rode draad`. De Spetters konden zelf bepalen wat ze wilden laten zien.
Omdat de mensen bij de Spetters qua leeftijd, beperking, motorieke vermogens en lichamelijke aandoening heel verschillend zijn zie je dat terug in de kunstwerken. Dat maakt deze groep zo bijzonder.
In het atelier wordt ook geen verschil gemaakt tussen de groepen.
Spetters, jeugdgroepen, kinderkunstklas en volwassenen lopen door elkaar heen. Iedereen kent elkaar dan ook min of meer en is bekend met zijn of haar beperking.
Dat maakt het atelier zo uniek. Het atelier is er voor iedereen. Ook voor mensen met geen of weinig geld iedereen is van harte welkom. Cultuur en creativiteit en het meedoen in het sociaal en maatschappelijk leven vinden wij al meer dan 35 jaar het belangrijkste wat er is. Met name voor kinderen en mensen met een beperking.
Hoewel het door toenemende regelgeving en alsmaar stijgende kosten het elk jaar zwaarder wordt blijven we zolang mogelijk volhouden. De meeste van de Spetters komen al meer dan 22 jaar dagelijks naar het atelier en dat vinden wij heel erg leuk en zijn blij iets voor ze te kunnen betekenen .
`Een atelier als dit vind je nergens in Nederland` heeft ooit een verslaggever van de krant gezegd.
En wij denken dat hij gelijk heeft.
 

De Kunstenaars

Van de hele groep Spetters exposeert niet iedereen op deze Nieuwjaarsexpositie. Enkele nieuwe deelnemers zijn nog te kort bij de Spetters en durven nog niet goed.

 Afbeelding invoegen

 

Even voorstellen aan de kunstenaars : 
 

Natascha van Dinter,  Renske Kleijwegt,  Michiel Wols,  Rinie Struik,  Lauri Stolk,  Eva Manintveld,  Joke de Bruin,  Henk van Nierop,  Arie Vermeulen,  Laurens Stolk,  Chantal Weijgertse,  Cynthia Hollebrands,  Caroliene Villbrandt,  Jair Maarsen,  Ramirez Knol,  Patrick Lange en  Petra Verwoerd.
 
 
 
Afbeelding invoegen
 
 
Een aantal kunstwerken op deze expositie zijn te koop. Indien je belangstelling hebt voor een kunstwerk kun je direct contact opnemen met de maker. Op het naamkaartje bij het kunstwerk staan de contactgegeven  vermeldt.
 
tAfbeelding invoegen
 
Wil je graag meer informatie over de Spetters, overige groepen, (komende) activiteiten of heb je een vraag of idee laat het ons weten.
 
Afbeelding invoegen
 
 

De Opening

Muziek en optreden

De muzikale omlijsting werd verzorgt door de huisband `de Tulips` van stichting Pameijer olv Hans van Veen. Er waren playbackoptredens  van Henk van Nierop (84 jaar en 25 jaar bij de Spetters), Michiel Wols en Jair Maarsen. (Jongleur).  Renske Kleywegt (Spetter) was de `ladyspeaker`.


Afbeelding invoegen


Door de toenemende belangstelling voor onze activiteiten hebben we het aantal uren in onze werkplaats uitgebreid. 

Vanaf april 2022 hebben we een paar plekken bij de

KINDERKUNSTKLAS

SPETTERS DAGBESTEDING

en de 

Jeugdkunstgroep

Voor vragen en/of informatie kun je natuurlijk geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.