Afbeelding invoegen

 `Spetters` is de naam van een groep `kunstenaars` met, en zonder een, verstandelijke, psychische en/of lichamelijke beperking
Deze diversiteit aan mensen maakt deze groep bijzonder. Dankzij de diversiteit is er een grote verscheidenheid in waarnemingen, mogelijkheden en uitingen wat tot zijn recht komt in de bijzondere kunstwerken.
Wat alle kunstwerken met elkaar gemeen hebben is dat deze met volle overgave zonder enige terughoudendheid zijn gemaakt. Wat zich laat zien door de bijzondere afbeeldingen en het expressieve kleurgebruik. 
 
Naast het creëren van`eigen`werk wordt er ook gewerkt in opdracht. Het atelier of ook wel genoemd `De Kunstwerkplaats` is een unieke plek. Het atelier is op geen enkele wijze te vergelijken met andere reguliere atelier en/of dagbestedingsplaatsen en mag zelfs uniek worden genoemd in Nederland. Sfeer, gezelligheid en vertrouwen zijn belangrijk. Maar ook een plek waar gelachen en gehuild mag worden. Een plek zonder enige prestige waar iedereen zich `thuis` moet kunnen voelen. Een plek waar iedereen zich volledig zichzelf moet kunnen zijn.
Een plek zonder kantoren, computers en strakke regels.


Een plek zoals de oude `soos`uit de jaren 70.
 

 
 

Afbeelding invoegen 


Meer dan een `schildersclubje`
De groep bestaat sinds 1999 en heeft allang niet meer  de status van zomaar een `schildersclubje`.
Door de informele sfeer, het open werkplaatskarakter, en het niet gebonden zijn aan officiële instanties, met inherente wet- en regelgevingen, biedt het aan iedereen de gelegenheid om in alle vertrouwen zich volledig te kunnen uiten en.heeft het atelier hierdoor een belangrijke `vertrouwensfunctie` gekregen. Waar mogelijk helpen wij de mensen bij conflicten, rechtszaken, bemiddelen bij relaties en staan wij open voor alle vragen die men maar wilt stellen.
Niet in de laatste plaats is deze ontwikkeling te danken aan de al jarenlange begeleider van deze groep, de onorthodoxe, excentrieke kunstenaar
Johan van Konijnenburg.
 
De exposanten
Helaas doen nog niet alle `kunstenaars `mee. aan deze expositie.
De exposanten op deze expositie zijn: 
 
Chantal Weijgertse, Eva Manintveld, Judith Sprengers, Natascha van Dinter, Patrick Lange, Daisy Snel, Marloes Kitselar, Jair Maarsen, Michiel Wols, Djor Verhagen, Andy Oudwater, Wendy Fierrinck, Lysanne Heijster, Joke de Bruin, Henk van Nierop, Arie Vermeulen, Maurice Bol, Michiel Bouwens, Nicolette Hagen, Josanne Verhagen, Frances Heijster, Joke van Rossum, Renske Kleijwegt,
 

 
Door de ogen van....
Op deze expositie ziet u een indrukwekkende verscheidenheid aan kleurrijke en expressieve kunstwerken.

De `rode draad` op deze expositie zijn de kunstwerken van beroemde schilderijen maar dan geschilderd zoals gezien door de ogen van de Spetters. Deze prachtige schilderijen gebaseerd op de bereoemde schilderijen van ondermeer van Picasso, Chagall en natuurlijk Vincent van Gogh moet u gezien hebben.
U zult onder de indruk zjin.


      Afbeelding invoegen

 

Afbeelding invoegen  
De meeste kunstwerken op deze expositie zijn te koop.
 
Als u belangstelling heeft voor een kunstwerk kunt u direct contact opnemen met de `kunstenaar of kunstenares`.
Rechtsonderaan bij elk kunstwerk ziet u een informatiekaartje.
Als het kunstwerk te koop is staat het contactadres hier aangegeven.
 
Voor algemene vragen kunt u contact opnemen met stichting Dogma.
 

  
 
             De opening zal muzikaal worden omlijst door de `Pameijer Houseband` olv. Hans van Veen.
 
 

Voor meer informatie over deze bijzondere groep kunstenaars kunt u op onderstaande links klikken.
 
DE SPETTERS
  KUNST IN OPDRACHT

 
 
Deze expositie is mogelijk gemaakt door:
 
Afbeelding invoegen              Afbeelding invoegen