EXPOSITIE
KINDERKUNST
 

 
Op deze bijzondere expositie ziet u kunstwerken van kinderen (7 t/m 12 jaar) 
van de kinderkunstklas van Stichting Dogma , olv kunstenaar Wesley van Konijnenburg  https://www.wesleyvankonijnenburg.nl/ en de kunstklas Middelharnis, olv. kunstenaar Sebastian van Houwelingen https://svanhouwelingen.com

Omdat de kinderkunstklas dit jaar haar 25 jarig jubileum viert heeft zij de kunstklas Middelharnis uitgenodigd om mee te exposeren.
Er zullen ongeveer 20 kinderen (7 t/m 12 jaar) deelnemen aan deze expositie.
Er zullen ongeveer 40 kunstwerken getoond worden.
 
De kunstenaartjes op deze expositie zijn: 
Jakub Swierczynski, Dewi van der Have, Luna Mayer, Finn Holleman, Thomas Elzes, Jerrik van Kempen, Lise Miranda Stomphorst, Fayah Rasmijn, Birte Scheffsky, Sacha Verheij, Dora Soltesz, Yasmin Mohamed, Rosalie Rietveld, Jasmine Dullemond, Elysia Chen, Diego Broers, Sofie Noordegraaf, Lisa Weg, Mandy de Graaf en Zara Visser.
 
Op de opening van deze bijzondere expositie, welk door mw Margriet Den Brok (wethouder kunst & cultuur Hellevoetsluis) zal worden verricht, wordt u naast de mooie kunstwerken ook getrakteerd op een prachtig muzikaal optreden op viool van twee bijzondere talentvolle meisjes, Eva van Oudenaarden en Hannah van Toor (10 jaar).

 

 

HISTORIE KINDERKUNSTKLAS DOGMA
De  `kinderkunstklas` is in 1993 opgericht door Cris Vaudo en kunstenaar Johan van Konijnenburg en was uniek op Voorne-Putten en daar buiten. In de afgelopen 25 jaar hebben honderden kinderen op een leuke en speelse manier kennis gemaakt met de vele facetten die de kunst biedt. Een aantal kinderen van toen, die nu volwassen zijn, komen nog steeds wekelijks naar het atelier. Een groot aantal kinderen zijn, geïnspireerd door de kinderkunstklas, later de kunstacademie gaan volgen en enkele hebben zichzelf inmiddels ontwikkeld tot professioneel kunstenaar.Ook vele scholen hebben door middel van kunstworkshops gebruikt gemaakt van de kennis van de kinderkunstklas.Op de kinderkunstklas zitten kinderen van 7 t/m 12 jaar.
Zij maken naast kennis van de vele materialen en mogelijkheden om je creatief te kunnen uiten ook op een speelse wijze kennis met filosofie en kunstgeschiedenis.
 


Er worden kunstenaars besproken zoals bijvoorbeeld `Cristo` waarna de kinderen ook zelf aan de slag gaan met dingen inpakken.
De kinderkunstklas staat vanaf 2015 onder begeleiding van Wesley van Konijnenburg.
 
 

 


KUNSTKLAS MIDDELHARNIS
In het atelier van Sebastian in Middelharnis komt wekelijks een leuke enthousiaste  groep kinderen van tussen de 8 en 12 jaar samen om kunstwerken te maken. Onder begeleiding van Sebastian werken ze aan te gekke cartoons en fantasierijke schilderijen.
Daarnaast worden er interessante schoolworkshops gerealiseerd.

 
 
  Informatie over de kunstklas Middelharnis kunt u verkrijgen via de website 
 
 
 
Wij wensen u heel veel plezier op deze bijzondere expositie.

De expositie is, tijdens de openingsuren van het gemeentehuis Hellevoetsluis, nog te zien tot 2 augustus 2018. 

 Deze expositie is mede mogelijk gemaakt door: